De Stichting CultuurBeleving Hillegom (SCBH) is een vrijwilligersorganisatie die als doelstelling heeft om kennis- hobby- en cultuuractiviteiten te organiseren en deze op een  toegankelijke manier aan te bieden aan alle Hillegommers (en inwoners van omliggende dorpen).

De Stichting is in 2017 in het leven geroepen als voortzetting van eerdere stichtingen met een vergelijkbaar doel en is al vele jaren in Hillegom bekend als “De Kulturele Raad”. Deze naam hanteren wij als de gangbare aanduiding van onze Stichting, ook  omdat het karakteristieke pand, de voormalige Joannesschool aan de Princes Irenelaan, waarin onze activiteiten worden uitgevoerd,  al sinds jaar en dag “De Kulturele Raad” wordt genoemd. (historie)

Sinds medio 2017 werkt onze stichting aan het creëren van een aantrekkelijk wisselend programma van theater-, kindertheater- film- en muziekvoorstellingen, cursussen en workshops in Hillegom.

Ook worden in ons pand exposities gehouden en stellen wij onze theaterzaal met podium kosteloos beschikbaar ten behoeve van schoolvoorstellingen voor de Hillegomse basisscholen.

Voor externe organisaties, met een aanverwante doelstelling,  zijn ruimten te huur voor gebruik voor hun eigen activiteiten.

Onze stichting wordt geheel gerund door vrijwilligers, die met veel inzet en enthousiasme ‘De Kulturele Raad’ levendig houden.

.